Tomáši, nevím jestli Ti to pomůže, ale napíšu Ti náš příběh, kde jsem vystupovala coby nesnašenlivý soused. Sousedi v řadovce měli fenu ovčáka, neprocházkovanou, nesbírali hovínka, fena byla většinu času zavřená v kotci, zahradky tam byly malé, my jsme tam měli 3 hasky a 1 vořecha, v pohodě. Nesměli jsme si ovšem na zahradu přivést návštevu, to pak ovčák štekal celou dobu. Pokud v tom okamžiku spalo moje dítě v kočárku, bylo po spaní. Pokud nestěkal pes, měl soused puštěne na plné pecky rádio, pokud ani to ne, tůrovali v autoservisu motory, pokud ani to ne, bylo vedle techno.Psala jsem stížnosti, měřili hluk, ja majitelka 4 psů jsem psala stížnosti na lidi s jedním psem. Policie zasahovala pouze tehdy, když bylo po 22.00 večerní. Že by děti potřebovali spat i dříve, nikoho nezajímalo, Měřili hluk, nic platný.
Nikomu nepřeju tu zoufalost, když pracující člověk si chce jit lehnout i driv nez v 22.00 a nejde to, proste hluk takovej, že to nešlo. Nebylo to míneno jako schvalnost proti nám, ti lidé jsou prostě taková prostoduchá mentalita, že nevidí dál než na sebe.
Zjistila jsem, že v tomto systemu nema slusny clovek zastani, a v nez jsem se stihla dopustit vraždy, viděli jsme na prodej domek nasich snu, co na tom, že jsme za nedodrženi smluv o státním přispevku prisli o půl melouna..
Jako polehčující okolnost primitivního souseda bylo to, že když byly objednaný kupci na prohlídku, soused ze zahrady na par minut zmizel. Nasledoval happy-end, a jsme 4 rokem štastní sousede normalnich lidi.
Pokud Ti tohle story přibližilo ,,jak to vypada na druhe strane,, budu rada.