ahoj, mám dotaz ohledně podobného, ale trošku jiného obtíže. s mojím poloohařoidním nalezencem jsme asi odsouzeni k hobby ježdění, ovšem občas potkáváme "profíky" a pořád nás tahají na závody
vzhledem k tomu, že pejsek běhá velmi solidně se tam už vidím
, až tedy na drobný detail. pes je agresivní, jak píše zadavatelka - u každého psa se minimálně snaží vyskočit z dráhy a jít ho poučit o tom, kdo je pánem. když psa dobíháme, předbíháme, je pes schopen vyvinout zcela neobyčejnou rychlost... veliká škoda
prý je toto jako soutěžní duch fakt super, někdo s huskoušema nám tu říkal, že je na závodech spousta takových psů, já si nedovedu představit obyčejné předjetí, když už by se nám tedy mělo povést? zatím slézám z kola a se psem okolo jiného projdu pod povelem k noze, dál se mi nedaří dostat. nyní něco jako hromadný start nepřichází v úvahu. přeci jen pes moc dobře ví, že na 2,5m šňůře mám ruku daleko a má rozptyl do šířky. na vodítku ho to ani nenapadne, na volno je taky v pohodě, když přivoláme dřív, jak k nám ten cizí pes vběhne. nemáte někdo nějakou radu, jak mu mám vysvětlit, aby tu agresi dal jen do toho běhu? asi něco dělám blbě, bordeře se mi ale podařilo vysvětlit, že na kšírech si nevšímáme ničeho, i kdyby na nás padal vlak, jemu né. prosím jen jemnou kritiku, agresora nikam necpu, bo bez psů je stoprocentní, ale jinak v postroji fakt ne a upozorňuji, že pracuji s materiálem, co se mi domu sám nastěhoval, takže jsem ho nemršila já
přeci jen, jste tu samí borci, co jste asi trénovali různé psy..