Bylo by fajn mit vzdy termin na snehovy zavod a kdyby odpadl, tak by se jel karovy.
Ono to není zase tak jednoduché, jak to vypadá. Já jsem to zkusil nabídnout před rokem na České Kanadě a po velkém nadšení začalo odhlašování a na konec zbylo asi 14 nejvěrnějších a z toho více než polovina na kolech a koloběžkách. Na druhou stranu to Metujáci letos zkusili a účastníků měli poměrně dost. Další věc je to, že nic není většinou černé, nebo bílé. Tím myslím, že trať, která nesplňuje požadavky na saně, nemusí být způsobilá a hlavně bezpečná pro káry, natož pro kola a koloběžky. Jak jsem koukal na fotky z letošních Janoviček, tak tam karambolů a rozbitejch kár kylo docela dost. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Takže hlavní problém je v tom, že část tratě může být holá a v ideálním případě zmrzlá a tvrdá a část pod sněhem, v nafoukaných místech třeba i s půlmetrem sněhu. Je to trať pro káry, kola, koloběžky a běžce? Samozřejmě je možnost ty nejhorší místa prohrábnout a tu vrstvu sněhu alespoň zmenšit, ale záleží na tom, jaký je poměr mezi holými a zapadanými úseky. Pro mě, jako pořadatele, je nejdůležitější bezpečnost psů a všech účastníků a tímto jsem chtěl pouze nadhodit problémy které můžou nastat při změně saňového závodu na kárový. Vůbec se nebudu bránit hledání řešení co se zimními závody, pokud budou současné "zimy" pokračovat.