Zdravím,
v prvé řadě bych se chtěl předem omluvit, jestli zakládám nějaké duplicitní téma, ale v ostatních už se celkem dlouhou dobu nic nedělo, tak radši založím nové.
Možná to už někde zodpovězené bylo, ale každý píše něco jiného a já jsem trošku zmaten.
Věc se má tak, že v sobotu si jedu pro štěně Československého vlčáka, které je od mala krmeno BARFem. Sice jsem nikdy touhle metodou nekrmil, ale teď bych chtěl. Jednak je to asi zdravější, levnější a přirozenější.
Vyhledal jsem si firmu Vetamix, která jednou týdně dováží i k nám, takže zásobování by bylo vyřešené. Taky jsem si pročetl, že celková porce by měla být 2-3% váhy psa. 50-60% maso a vnitřnosti, 20-30% kosti a 20-30% přílohy (ovoce, zelenina, obiloviny).
Když si například koupím
hovězí maso, tak k tomu musím přidat ještě vnitřnosti (třeba ledviny, žaludky...) a kosti. Můžu to třeba smíchat s
kuřecími stehny pro kosti? Pak samozřejmě přidat zeleninu a ostatní.
Pro štěně bude asi lepší, když to maso trošku pokrájím a kosti mám také nějak nakrájet, rozdrtit, nebo je dávat celé?
Nebylo by pro štěně ze začátku lepší např.
hovězí maso hrubomleté?
A když koupím
drůbeží maso mleté, ve kterém se nachází i skelety, tak už tam kosti dávat nemusím?
Omlouvám se za tolik otázek, ale takto krmit budu vůbec poprvé a nerad bych udělal něco špatně. Radši se zeptat, než pak litovat. Možná si řeknete, že když o tom nic nevím, tak bych to neměl dělat, ale nerad bych štěněti měnil z BARFu na granule a nějak se to přeci naučit musím. Pročetl jsem si hodně diskuzí, každý má nějakou odlišnou osobní zkušenost a proto od Vás žádám radu.
Objednal jsem si i knihu BARF krmení psa přirozenou stravou od Kateřiny Novosádové, tak možná tam naleznu nějaký návod a recepty.
Jinak děkuji za ochotu a případnou pomoc.