Jo občas je to dobrý vzrůšo a nervíky... :-) u mě až tak né při ježdění, nebo běhání, ale horší to je na obyčejných procházkách, kdy člověk narazí na jiný venčící se psi(hodně často navolno) snad ještě mnohem častěji než při ježdění... takže to je u nás docela běžný, takovýdle psi potkávat.... pak jen člověk vidí, jak kus od nás nás zpozoruje pes na volno, začne po nás koukat a člověk už jen čeká, jestli se pes rozhodne "jít změřit síly", nebo se nic nestane a bude to v pohodě.... už spousty krát k nám takhle pes "přišel změřit síly", ale zatím to nikdy nedošlo do něčeho ostrýho, vždycky se to vyřešilo docela v pohodě.... většinou jsou ti "cizí" psi menší a "slabší", takže po tom co jim dá můj Dukouš najevo, že by asi neuspěli, tak ti psi to velice rychle vzdají a dají pokoj... ale párkrát se stalo, že si pes nedal pokoj, např. jedna menší fenka okolo nás vztekle pobíhala, šílela a vrčela jako blázen a prováděla takový nabíhací útoky, když tyhle "náběhy" udělala asi 2-3 a viděl jsem že si jen tak nedá pokoj, tak už sem se trošku nasral a dvakrát jí tak trošku při tom jejím náběhu "dloubnul" špičkou boty a zařval "vypadni" a zdrhla.... :-) nebo tady mámě naprosto vzteklýho malýho vořecha, kterej na nás začne dorážet, ale protože je malej a srábek, tak doráží tím způsobem, že běhá a šílí v 1-2 metrovým okruhu okolo nás... jeho majitelka je navíc taková, že jí je to úplně šumák, na psa nemá snahu ani volat ani nic... takže tenhle pes okolo nás takhle šílí třeba 2-3 minuty, než mu dostatečně utečeneme... to samí zase potkáváme občas ve městě s chlapem co má nějakýho malýho vořecha.... pes vzteklej agresivní jako prase, je navolno, prudí 1-2 metry od nás...
oba dva jsem zatím potkal min. 2-3 krát, a to už sem byl pěkně nasranej.... neřeknu když se to stane jednou, ale když zase a zase a ještě člověk vidí, že těm majitelům je to naprosto šumák a nechtějí s tím nic ani dělat... pokud je potkám ještě jednou zase, tak už půjdu, že půjdu za majitelama a řeknu něco ve smyslu, že pokud nás ten jejich pes bude ještě někdy takhle otravovat, tak ho osobně nakopnu, tak že si to příště rozmyslí...
ale jinak máš Petře pravdu, že podle zákona si "zabezpečeného psa" většinou zákon představuje, tak že je na vodítku a s náhubkem... nevím jestli to je všude, každý město to může mít ve své vyhlášce tuším jinak, ale myslím, že takhle to mají skoro všude... jenže to je největší kravina... náhubek bych mému psovi nikdy nedal, protože 99% ostatních psů ho taky nemá, takže když pak potkáme nějakýho takovýdleho psa na procházce, tak ty zuby jsou jediná "zbraň", kterou můj pes má a kterou se může tomu cizímu "agresivnímu" psovi bránit... a tím náhubkem bych mu tu jedinou zbraň vzal...