věta typu "Proto závodní sezóna začíná v září a končí v březnu" vůbec o ničem nevypovídá... i v září/říjnu, nebo naopak březnu může bejt při krásným slunečným dnu okolo 20°C ve stínu a na sluníčku třeba 30°C....
O "pravidlu" 15°C samozřejmě vím a zároveň s tím můžu s klidným svědomím říct, že jsem byl na několika podzimních závodech(a byly to tím pádem závody řídící se SSPS), kde bylo bezpečně mnohem víc jak 15°C... :-) bylo teplo, svítilo jako prase... taky jsem si myslel, že se kvůli počasí budou snažit start posunout co nejvíce k ránu, ale to se bohužel nekonalo, startovalo se normálně v poledních hodinách a nikomu to žíly netrhalo... jasně, že ti psi to nějak dají, je to jen sprint, na 5-6 km, takže těch 20-25 minut to nějak "vydrží a přežijou", ale otázka jak moc je to "v pohode" pro ty psi, můj malamut si to moc neužil, spíš to docela protrpěl a odběhl tak trochu "z povinnosti"... taky pro příště nevím a přemýšlím, zda tomu chci psa vůbec vystavovat znova...
tím "ofiko závody" jsem nemyslel jen závody spadající pod mushing a tím pádem řídící se SSPS, ale prostě celkově všechny "závody" a různý sportovní akce, který se "nějak" pořádají a organizují jako "ofiko sportovní akce"... poslední dobou se rozmáhají víc a víc a rozmáhají se právě v klidu v létě v době nějvětších pařáků...a jsou to normálně závody, kterých se učastní desítky a stovky závodníků.... a ještě jsem se nesetkal nikde a nikdy s tím, že by to někoho nějak znepokojovalo, nebo s tím nesouhlasil... :-)
takže mi vůbec nešlo o to nějak tady rozebírat co je "ofiko mushing" akce a co né a jaký to má pravidla atd... ale prostě mi šlo o to, že se dělají a organizují "psí sportovní" akce, když je léto v plný parádě, probíhají v pravý poledne, účastní se jich stovky lidí, a to nikomu žíly netrhá a nikdo proti tomu nic nemá a rádi se těch akcí lidi sami taky účastní... :-)
Ale jakmile tady někdo napíše jeden příspěvek o tom, že se byl projet v létě lážoplážo tempíčkem v 5 hodin ráno, tak je hned za největšího tyrana... :-)