mě nešlo až tak o to, jestli to ranní teploty umožňují, nebo né... to samozřejmě ještě záleží na tom jakýho má člověk psa, kde přesně bydlí atd...
já třeba pamatuju, že jsem před X rokama, když byl můj pes ještě mladej, tak jsem ho občas bral hned úplně po ránu na kolo taky... ale jen tak na kolo, jakože si běžel vedle mě, nic divokýho a rychlýho, jen tak třeba na 5-10 km, taky s přestávkou na pití a schlazení... a to je to malamut a jak já tak i on jsme na teplotu hodně opatrný, ale prostě takhle hned po ránu to šlo v pohodě, pes byl spokojenej a rád že jsme šli, kdyby se mu to nelíbilo, nebo mu to vadilo, tak bych to poznal a nedělal bych to s ním...
Kolikrát na podzimních závodech jsme právě zažily mnohem, mnohem větší hice, ve kterých jsme závod "museli" absolvovat a ikdyž to bylo třeba jen na 5 km, tak z nich byl mnohem víc vyřízenej(zkrze to teplo), než právě z tý občasný letní 10 km projížďky hned po ránu, kterou dával naprosto v pohodě a líbilo se mu to...
Takže mi šlo hlavně o to, že se normálně pořádají přes léto ofiko akce a závody, který se běhají normálně přes poledne v největší vedrech, učastní se jich hodně moc závodníků, občas i víc, než na normálních závodech... nebo se občas i na podzim závodí ve vysokých teplotách, ALE a to je v pohodě a nikoho to asi moc netrápí....
Ale jen jakmile tady někdo napíše, že se byl projet rekreačním tempem ráno v 5 hodin, tak je hned za nejhoršího člověka, co skoro "týrá" psi, protože s nimi jezdí v létě...