Tak jsem to dočetl až sem a nedá mi to, abych si zde také neřekl svůj názor, jelikož patřím mezi ty, kteří sem, resp, na Rajče dávají své fotky všem závodníkům k dispozici.
Dalo by se to napsat jednou větou. Kdo se chce na fotky koukat, ať se kouká, kdo nechce, ať se nekouká a není co řešit. Přesto to trochu rozeberu:
1. jsem rád, když kdokoliv dá fotky které nafotil k dispozici ostatním (někteří je dávají na alba, ze kterých je to problematické stáhnout, ale i to se dá). Jakmile přijedu ze závodů, vybalím a postarám se o psy, jdu se podívat na internet, jestli už tam někdo něco nedal.
2. snažím se fotit i pro ostatní, tzn. že fotím (a teď budu ošklivý) i závodníky, kteří mě v podstatě nezajímají, resp. kategorie, které mě nezajímají. Ale jestliže tam někde stojím s foťákem, tak proč bych někoho nevyfotografoval, třeba mu to udělá radost. teď bylo na Točníku spousta nových závodníků a třeba to bude jejich první fotka ze závodů.
3. někdo výše psal něco o tom, že se předháníme, kdo tam dá fotografie dřív. Myslím, že se nikdo nepředhání, ale čas je velmi důležitý. Jestliže někdo dá fotky ze závodů na internet za 3 neděle nebo za měsíc, kdy už mezi tím proběhly další 3 závody, tak to si je může nechat, to je jak včerejší noviny a nikoho to nezajímá. Fotky ze závodů musí být na internetu nejpozději do příštích závodů.
4. co se týká upravování fotek, tak alespoň to základní upravení a výběr být musí, tzn. - vyházet ty úplně špatné, a přidat - ubrat kontrast a jas, případně to oříznout. To nezabere tak dlouho. Zkopírovat na internet celou SD kartu, tak jak jsem jí přinesl "z lesa" je pochopitelně špatné.
5. Doufám, že tato diskuze neodradí fotografy od toho, aby sem dávali své fotky pro ostatní, to by byla velká škoda.
Martin a spol.