Heli. Oba máte pravdu. Primárně řeším motivaci u 4 leté fenky. Když ji dám s mladou k sobě podezírám ji že se úmyslně fláká, nechává se sama tahat. Mladá je mladicky nerozvážná a tu musím zase krotit.
Trošku jsem sportoval i před tím než jsem si pořídil holky. Superkompenzaci sice nemám nijak nastudovanou, ale principiálně ji znám. Jak ji ale aplikovat na ty dvě moje holky?
Vím co jsou samíci zač. Na Iditarod se s nimi nechystám, ale chci je vytrénovat, ale přitom jim to neznechutit, nebo jim neublížit. Proto ta prvotní otázka směřovala k tréninkovým rychlostem.
Jsme v počáteční fázi tréninku. Chtěl jsem jen aby mladá pochopila co po ní budu chtít když ji navleču postroj. Skutečnost je ale taková, že mladá nesnese matku před sebou, hrne se vždy dopředu a v konečné fázi matku tahá. Je mladá, ale má obrovskou chuť pracovat a být stále v předu. Proto jakékoliv tahání omezuji vzdáleností.
Abych to dál nerozváděl shrnu co bych očekával od odpovědi. Radu, tak nějak v kostce. Poradit systém tréninku? Tedy kolikrát týdně, jaké tratě, v jakém tempu je držet? Díky