omluvam sa, bola som trochu rozculena a ten komentar, ze je sedo-biely, bola uz len "ceresnicka na torte".
inak ste ho a jeho povahu opisali uplne presne do bodky ("leader je podle mne pes co ho postavím do čela týmu a on ví co se od něj čeká, má hlavu na povely a seběvědomí na vedení té tlupy zapřažené za ním, drží lajnu, stopu, směr, udává tempo"). niekolkokrat sa mi stalo, ze som nevedela, napr. kadial cez ten les mam ist, a bol to prave on, na koho som sa mohla spolahnut a vzdy vedel kadial ma ist a dostal nas von, na cesty ktore sme uz poznali. Alebo napr. ked bolo -30 a fukal vietor, priatel podcenil pocasie a po piatich km uz len "visel" na sankach, zmrznuty. Pes okamzite rozpoznal, ze to nie je ok, a doviezol ho naspat domov. Keby to bol hocijaky obycajny pes, tak s nim zdrhne a najdeme ho zmrznuteho v lese. Poznam vela husky, ale az ked si clovek zapriahne takehoto PSA, az potom zisti, o com to cele je. Nie ste iba vy, ani iba on, ste dvojica, ktora taha za jeden provaz. A ci tych psov je zanim 2 alebo 10, neviem je to iba moj nazor, ale podla mna je to uplne jedno. jedina vec, co ma naozaj mrzi, ze nemam (zatial) take podmienky na to, aby ich bolo aspon 6-8. Zatial mi musia stacit bohuzial len 3...