Pro srovnání - jezdívala jsem na kole se třema haskama - dokud nepotkali srnku, tak to bylo naprosto v pohodě. Ovšem po tomto setkání jsem se poučila, že z kola se fakt v rychlosti vystoupí leda po hubě. Sice tam máš tři opěrný body místo dvou jako u kolobky, ale jakmile ti smýknou buď v zatáčce nebo na rovině nečekaně do strany za něčím a je trochu mokro, težiště máš výš...předevčírem jsem na poli letěla přes řidítka a to táhnul jen jeden SH... Jasný, učím psy na povely jako pomalu, stůj, případně Stůj když neidentifikovatelně ječím (to když spadnu) - a už se to naučili i velký koně alaskáni. Na brndě se dvěma SH - téměř naprosté bezpečí. Když je problém, můžu si pomoct odšlápnutím nohy od země, trochu s tou gravitací bojovat
Fakt je, že od té doby, co se zapřahají i velcí AH jezdím na brndě jen s jedním, bo jsem mrňavec. Přítel si je bere oba najednou na brndu a cítí se na tom dobře. Na kolo bych ho s těma dvěma AH ani s SH asi nedostala. Oběma nám totiž stačilo se párkrát projet pusou po zemi a krásy kola dost pozbyly na ceně
A zapřahání - kára nebo brnda, prostě vyjedem, až se zklidní, jinak nejedou. A bezva na zklidnění fungovala flaška s vodou a imitace kropení zahrady