Dobře, chudák majitel, sociální případ (nevěřím tomu, jelikož největší hovada na psy co znám mají prachů plnou prdel), ale proč to zvíře teda nenechal umřít doma? (jo, taky blbý řešení, ale převedeno na lidi, mě taky nikdo nepíchne až mě rakovina dožene, ale ráda bych to zabalila doma mezi svejma a né na smetišti... myšleno někde na LDN vyvezená na koupelně, abych svým umíráním nerušila jiný pacienty a sestry od kafe) Podle videa pes zas nebyl v tak strašným stavu (krom těch otevřených nádorů), žral, pil, chodil...pokud by třeba v noci nebrečel bolestí, zrobím mu frajerský trenýrky ať mu na to nelezou mouchy a ještě pár týdnů mohl fungovat. (Útulek chápu, že ho nechali píchnout hned, nebudou opečovávat neudatelný zvíře který to má stejně spočítaný.)
Teď tady řeším třináctiletýho staříka, už jsem 2x měla pomalu nastartovaný auto, že to jedem ukončit a ten hajzlík jak kdyby to věděl vždycky zázračně ožije. Taktéž nejsem z nejmovitějších...když mu dám postroj (asi aby mu to slušelo) a kastrol s vodou, můžu ho tedy přivázat v lese? Pošetřím nějakou tu kačku, smrádě jde do školy, pěněz potřeba...
Doprčic to není o tom, že jako majitelé většího počtu psů máme nastavený hodnoty jinak...my máme spíš lehce zvrácený hodnoty (smrádě nedostane nový boty, páč je potřeba naočkovat zvěř), navíc když vidím majitele jednotlivých psů, tak mám vždycky pocit, že ty svoje týrám, nemám čas a prachy se s nima tolik srát a kupovat jim blbosti jako majitel jedné Fifinky v paneláku.
Tohle není o nastavených hodnotách pejskaře a nepejskaře, tohle by snad mělo být nějak zakódovaný výchovou od malička, že zvíře za života netrápím a pečuju o něho, a když se to musí udělat, tak ho zabiju (či nechám zabít) pokud možno rychle a bezbolestně (bez rozdílu jestli se jedná o králíka k obědu nebo o utracení nemocnýho psa).
Hrobečky x kafilerka: to už je úplně jedno. Hroby, krematoria a pohřby jsou lidský vynález...a psovi po smrti (i jeho žijícím psím kamarádům...nepomluví vás!) je to úplně šumák, jestli ho nechám na veterině nebo mu nosím na hrobeček fialky, tohle je spíš pocitově pro nás, jestli se potřebujem rozloučit či někam chodit truchlit, případně předvádět jak drahou máme hrobku...