Jo, je to o energii a casu co jsi ochoten do psu investovat a taky trochu o stesti. Ja jsem mela nejdriv tri haskounky,ty slepice, kozy ovce, nechavaly na pokoji. Jenze to bylo na bezdetna, z prace jsem chodila v 13.00 hod,jidlo jsem si domu vozila v kastrulku, psi me tahali na kole na rajone, odpoledne jsme vyrazeli jeste jednou... No a ted mam 6 psu, 2 deti a praci na plny uvazek a ti sice ovce nejste nesejmuli, ale podle jejich vyrazu je mi jasnym že jen čekaj na přilezitost. Jen na koně neutoci, ale vzdycky nastane velke vzrušo, když potkáme jezdce na koni, a když ho mijime tvaří se psi jako že ..je to je moc velky, zabijem ho priste..Drubez máme na vedlejsi louce cca 80 metru po cele delce plotu a psi obcas mlne koukaj, ale jinak si zvykli.
Ohradu s ovcema, kozama a malyma prasatkama mame cca 700 metru od domu.
Ja bych spis videla problem ten, že ty psy nebudes mit u baraku, coz je nejlepsi reseni, muzes zacinajici pokus o utek típnout v zarodku. Hasky kdyz se rozdhode ze chce, je schopen vyhrabat a prokousat i pletivo zakopane v zemi,ohnout kari site a to vsechno jen kvuli dvoum pitomejm mysim diram. (vlastni zkusenost, nastestni bez uteku). Nebo na podzim když zacnou psi v noci nafat, je to jasny startuju z postele a jdu sebrat jezka, co stoji na druhe strane plotu atd..atd...