.. máme postroj od eurohusky sled velikost XL, tedy obvod krku asi 52cm, obojky na vodění kupuju 45ky. a ted řešíme jakej postroj na prostřídání, měli jsme manmatí guard, jenže jí vadí to oko vepředu, vydírá jí srst... chtěla jsem koupit lash mesh, ..navíc mě děsí, že největší velikost mají pro krk 48cm? neporadíte?
Eurohasky postroj je koncipován na psy typu -eurohasky- tj křížence AH/ESP hlavně tedy "dlouhé nitě". Sedí výborně i borderkám a obecně všem dlouhým úzkým psům. Je určen pro práci v zápřahu nebo v indiv. disc. na delší šňůře (kdy se šňůra strmně nezvedá). Díky vynikajícímu polstrování je i pro velmi silný tah.
Do páru na prostřídání doporučuji Zero Short, který ohařům sedne výborně a je vhodný do středního tahu na canicros, treky.. kdy je pes na kratší šňůře, která se strmněji zvedá. Uchycení v půli hřbetu jako u Guardu umožnuje lepší kontrolu a ovládání psa. Na hrudi drží na středu a nevydírá - nemá tam ten kruh a spoje.
Lashe mají obecně malý otvor na hlavu, jsou určeny primárně pro podobné psy jako EH. Na pár ESP jsem je také viděla (Soňa...), ale většinou pánečci nerozdýchají těsný krk a postroj po vyzkoušení zamítnou.
Zero Faster výborně sedí na psy ESP či psy s mohutnějším hrudníkem, na tenké nitě nemusí být optimal (v základním rozměru)
Nemá polstrování z EVA pěny jako Eurohasky, je určen na sprint - krátká zátěž v max rychlosti s volnými zády!
Pro ohařovité psy stojí jěšte za zmínku postroje od Polaru s dvojitým hrudním pruhem a také Manmatí Houndy.
Každý má něco do sebe
Ideál je to vyzkoušet. Snažím se jezdit se všemi vzorky všech typů a velikostí, snad mi vyjde Plzeň, jinak teď z jara dogtreky.
Na mailu teď pár dní nebudu, zkolabovalo mi moje PC, snad po neděli bude oživeno.