Proč je mezi těmito koli tedy takový cenový rozdíl? 1. Značka 2. Váha rámu ( pro mushera asi není zásadní jestli váží 8 nebo 15kg ) Tak jestli na Tektossi používá drahé trubky, je to podle mě dost zbytečné.
Váha rámu závodního stroje - pokud se sejde konkurence, mohou být rozdíly mezi týmy vteřinové. Takže na závodní káře JE hmotnost stroje důležitá. Stejně pak jízdní vlastnosti. Musí být oboje.
Cena - poměr 5 000 ku 100 000 je extrémně lákavý, v tomto konkrétním případě jsou ceny daleko bližší.
A ještě jeden subjektivní -atest-
spíš zkušenost pro neodborníky
Trénovali jsme dvojky na kolech. Já dostala půjčené slušné vyladěné kolo od profíka asi za dvacku (profík jezdil koloběžku). Zvykla jsem si, jak rychle musím jezdit přes výmoly, rolety atd (Postupně jsme jezdili další a další psy, nebyla zrovna kára). Nakonec přibyl další člověk a já jsem musela přesednout na (naše) kolo -z Tesca-. Jela jsem stejně rychle, jak jsem si zvykla v předchozích jízdách... kdo zná, už se asi směje... no málem se se zabila... kolo -z Tesca- (levná vidle) v té samé rychlosti nebo schopno udržet kontakt na roletách.. musela jsem jet daleko pomaleji. Kdo nezažil podobnou zkušenost, nemá představu.
A cena za značku - když si koupím ZNAČKU, dělám tak na základě předchozích zkušeností a referencí, vím že firma se snažila, přemýšlela aby bylo vše vyladěné, chytré.. že si dala práci s vývojem a testováním nového, že se tedy nemusím bát. Za tohle platím vyšší cenu.
Pokud chci šeřit a kupuji levnější kousek, musím víc sama pátrat po referencích, sledovat výrobek v dlouhodobém horizontu, počítat s nějakými úpravami atd.
Je to každého volba - peníze - čas - bezpečnost ...