jestliže někdo napíše jako je tomu na atestovaných čtyřkolách Tektoss je tím myšleno to co píše Burák.
Názor Michla M. je alibistický a morálně utopistický.
"Objektivní hodnocení " výrobku prodejcem nebo dovozcem tu už několikrát bylo a myslím že se spousta lidí zasmála. viz koloběžky
takže atest je atest
Jako vždy jsi se vším hotovej Miloši.
Bavit se s někým kdo tomu nerozumí, nebo nechce rozumět je těžký. Nic ve zlém, ale co já vím, viděl jsi mushing z okna rychlíku a já po té době jsem se bez souzení pořád ještě na všechno jenom ptal.
Ještě k tomu atestu na některé výrobky z konstrukčních materiálů - polotovarů bych chtěl podotknout, že veškeré jednotlivé díly na těchto --kolkách mají svůj atest od výrobce. Tzn. veškeré vybavení, vidlice, jednotliové díly na kolách, brzdy atd. mají logicky své atesty. Způsob sváření a použité vysokopevnostní chrommolibdenové trubky mají své zaručené pevnostní limity na dynamické síly - tlak, tah, střih a ohyb a k tomu ještě na daný profil a průřez, které se dají vyhledat ve známých tabulkách konstrukčních materiálů a podle toho jednuchými vzorečky vypočítat maximální sílu, která může působit před zborcením materiálu, či celé konstrukce v určitém bodě v určitém směru na již vyrobenou --kolku a dají se vypočítat všechny čtyři dynamické síly. Pokud někdo nechce stavět ultralehkou --kolku s pevnostními limity na hraně, tak se průřez materiálu vybere několikrát předimenzovaný. Dále každý svářeč, který se tím živý musí mít svářečské zkoušky - atestaci. A nakonec na tyto veškeré --kolky vyrobené od profiků pro mushing ani ve skutečnosti dělat atest od nějaké státní zkušebny nemá smysl, protože je to kusová výroba a musela by se nesmyslně "atestovat" pomalu každá vyrobená --kolka, protože po pár kusech jde vývoj dopředu.
Takže jediný ..."atest,atest...", jak píšeš mushere Miloši, je pro mě souhrn atributů- vizuální prohlídky výrobního prostředí, duševních hodnot výrobce- znalostí mechaniky a zručnosti, materiálního zabezpečení a zatěžkávací zkoušky v terénu (a je mi jedno, jestli to je Tektoss, nebo Franta Vomáčka). Tohle žádná státní zkušebna nikdy neotestuje. V tom tkví ten můj "alibismus a morální utopie" jak píšeš