Zdravím všechny,
už se nějakou dobu zaobírám tím, že by se mojí anglické setřici (nadšený tahač) i mě líbilo prohánět se po lesích a lukách na koloběžce. Ještě jsme to nezkoušely, ale na bruslích nás to obě moc baví a já ji potřebuji čas od času trochu utahat s minimálním odrovnáním mě samé
. Vážně řeším jakou koloběžku si pro začátek pořídit a jako pravá váha s tím mám problém.
Po několikadenním porovnávání a pročítání snad všech diskusí na netu jsem teď u dvou typů a to worker vedic(
http://www.worker.cz/3015/kolobezka-worker-vedic-20-a16-new) a woox. 1. bych chtěla požádat o přesnější rozměry u wooxu jako je celková délka, maximální výška a také šíře řídítek, výška stupátka, zda je možné přidat blatníky (nemusim být furt jak prase) nebo také světla a taková praktická věc jestli ji lze, třeba po menším demontu, přepravovat v kufru auta? Nikde to není k nalezení a tady to jistě někdo bude vědět.
Nepředpokládám, že by jsme jezdily častěji jak jednou týdně a nějakou závratnou rychlostí, ovšem také počítám s těžším terénem jako jsou polní a lesní cesty a nerada bych se někde zabila kvůli prasknutí rámu nebo něčemu podobnému a také se mi nechce dřív jak asi za 3-6 měsíců vrážet do ní nějakou další investici. Jsem 175cm vysoká/60kg a kvůli zranění zápěstí potřebuji mít co nejmenší zátěž na rukou, čili raději vyšší řídítka. Potom mám také trochu problém v 1+1 s uskladněním.
Vím, že o wooxu se toho všude píše celkem dost a šla bych do něj, ale tíží mě jeho velikost a ty blatníky. A o workeru se zase skoro nic nepíše, tak bych potřebovala od zkušených, kteří vědí na co se pro úplný začátek rekreačního ježdění zaměřit nějaké porovnání těchto dvou typů.
PS: určitě si nechci pořizovat nic dražšího aby mi pak náhodou neleželo 10 000 někde v koutě.