Ale asi bys rád, aby byl pejsek zdravý. Je dobré, pokud chci psa "koupit" a ne si vzít nějakýho vořecha zdarma, nebo zdarma útulkáče , tedy pro to zdraví udělat maximum. Jsou nějaké předpoklady. Např do chovu se nepouštějí jedinci nevyhovující povahou, zdraví. A na kterých jedincích se potom práskají štěňata bez PP? No, ano, na těch, co nemůžou do chovu. Zkus si na téma "množitelství" něco najít. Jistě nemusíš platit za nějaké supr očekávané extra slibné spojení po rodičích šampionech. Garance nemáš nikde, ale víš, že rodiče jsou zdraví a nejsou agresivní apod. Ona cena psa s PP a bez PP vůbec nemusí být tak propastná. Já mám tedy jiné plemeno, BC, za fenu s PP jsem zaplatila 12tisíc, za fenu bez PP bylo mraky inzerátů - za 8tis. Co jsem si potom vyčetla, co se může všechno na takové BC zmršit, no, jsem ráda. Např, že ti pes ve 3-4letech oslepne, pes v plné síle.. SMutný, takových kolií je mraky. Znám 3 bezpapírové namnožené borderky, které jsou mimořádně agresivní, nevypočitatelné.. Takový tenhle pes být nesmí. Prosím, podívej se na to. Fakt to není o "papírech" a nějakých výstavách. U huskyho asi nehrozí vada oka kolií, ale ono třeba takové klouby, když se pes nemůže hábat a přitom je mladý a chce chodit po výletech taky není levná sranda.