To: Tobi: Vím že máš plamené reakce, ale že mě obviníš z nestability a pošleš na silnici, to jsem nečekal
Možná by bylo dobré pozorně číst
Neříkej, žes nikdy netrefil třeba malý pařez schovaný v trávě u cesty, kudy si chtěl v plný rychlosti
střihnout zatáčku ... chtěl jsem říct, že je pak úplně jedno jak vypadá stupátko, protože držíš řídítka ty jedou rovně, ale zbytek koloběžky je v setině sekundy úplně mimo osu jízdy. Dokázal odjet závody v Těškově a v Horním Bezděkově na koloběžce K-bike K7 kolečka 16/12 na silničních pláštích (1. a 2. místo), nebylo sice úplně prestižní obsazení, ale co naděláš. Za svou stabilitu se teda nestydím a mimo nejsem. To jen tak pro pořádek
Na týhle koloběžce jezdím téměř denně má poměrně hladký stupátko, ale vystouplé podélné trubky a díky tomu je výborná orientace, kam si přesně položil nohu. V terénu jezdím na Ženíškovce a musím přiznat že kromě velké váhy bych jí vytknul právě to stupátko, je široký, všude stejný a tak někdy ztrácíš přehled kde stojíš. Tvoje stupátko je v tomhle myslím lepší, není tak homogenní, musel bych zkusit, zda je lepší ty hřebeny dát nad podélné trubky nebo kousínek pod ně ... No a mě by právě zajímalo, jak velký je rozdíl v rychlosti/čase na stejné trati, když jedu na tom svým "tanku" nebo na té tvojí lehčí. Jet na ženíškovce bez psa je opravdu celkem dřina, když to porovnám s 7,5kg K-bikem, to je fakt. Kolik váží ta tvoje? Ještě poznámka k brzdám, uznávám, že na závod asi zadní kotoučovku oželím, jen by mě štvala ta údržba bowdenů, jsem rád, že jsem se jí alespoň na jednom stroji zbavil. Tak se těším na zkušební jízdu, kdyby to šlo, tak si zamlouvám druhé kolo v Bělči
nebo MR Horník, ale to mi přijde ode mě jako nehoráznost ... Ahoj Kryštof