Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /DISK2/WWW/tombru.com/www/mushing/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Tři Studně-startovné

Autor Téma: Tři Studně-startovné  (Přečteno 17631 krát)

0 uživatelů a 7 Hostů prohlíží toto téma.

Offline Erbs Dušan

• **
    • SK Děti Severu
Tři Studně-startovné
« kdy: 12 Leden, 2012, 23:34 »
Chci se zeptat, zda 900 Kč startovné na Horníku není trochu přestřelené? Na to, že tam člověk nedostane ani igelitku se vzorečkem granulí či poukaz na občerstvení. Když Mísečky se super tratěma upravenýma jdou za 500Kč?? Prosím pořadatele o zamyšlení. Už takhle tam bude méně lidí o startující na Pireně.
« Poslední změna: 12 Leden, 2012, 23:46 od Erbs Dušan »
detiseveru.webnode.cz

Offline HelaL

• Global moderátor
    • MushGo
Re:Tři Studně-startovné
« Odpověď #1 kdy: 13 Leden, 2012, 08:52 »
Chci se zeptat, zda 900 Kč startovné na Horníku není trochu přestřelené? Na to, že tam člověk nedostane ani igelitku se vzorečkem granulí či poukaz na občerstvení. Když Mísečky se super tratěma upravenýma jdou za 500Kč?? Prosím pořadatele o zamyšlení. Už takhle tam bude méně lidí o startující na Pireně.

Vývoj startovného Děčín+Horník:
2009 - 600 Kč
2010 - 850
2011 - 900
2012 - 900 (Horník)
Je vidět že startovné na MR bylo uvolněno (2010) s tím, že dotace od Svazu půjdou dolů, tak pořadatel musí závod finančne utáhnout sám, startovné je jeden ze zdrojů.

Nejlepší místo na tyhle dotazy debaty je v září v Praze.

Připomínky k tomu jaké benefity dává pořadatel je dobré řešit s ním, osobně, je to účinější.
Jirka Trnka preferuje pořádně připravené tratě, aby psi mohli dát max výkon. Ty detaily kolem nepovažuje za podstatné.
(ty se fakt budeš rozhodovat podle igelitky se vzorečkem Genesis...?)
Jinak na Horníku jsou vždycky ceny za dvacítku...

Kolize s Pirenou (a Janovičkami) - to je fajn že naši lidi jedou ven, ale termín posunovat nelze, týden před je tam biatlon

Mísečky - pořadatel tam na trať v létě naváží tatry štěrku, upravuje vymletá místa a v zimě pak kompletně sám na své náklady udržuje celý okruh ?
Pokud jo, pak můžeš srovnávat.
(Normálně je třeba počítat že za kompletní úpravu padne třicítka v motohodinách rolby)
Nemluvím o vyhrnutí parkoviště, zajištení zázemí.. (srovnej  zázemí Mísečky-Horník)...

« Poslední změna: 13 Leden, 2012, 19:03 od HelaL »

Offline MaUr

• http://espdog.wbs.cz/
« Odpověď #2 kdy: 13 Leden, 2012, 09:24 »
Jestli můžu přidat svůj názor, tak pro mě osobně je 900,-Kč taky dost peněz, ALE mám li si vybrat mezi závodem se startovným za 500,- s průměrně upravenou trati nebo závodem za 900,-Kč se super upravenou tratí, zázemím apod. přidám raději 400,-. V tomto se musím přiklonit na Helinu stranu.

pospa

• Host
« Odpověď #3 kdy: 13 Leden, 2012, 10:38 »
když jede člověk sám tak se těch 900 utáhnout dá ale mi jsme tři takže bohužel toje pro nás moc,takže i kdyby jsme zrovna neměli na starosti štěniska tak bysme se jeli max mrknout.Dáme raději přednost té pruměrně upravené trati a zázemí jemi ukradené stejně spíme v autě a ty ceny raději nebudu komentovat stačí porovnat Horník proti Hradcu oboje MR jedno sprint a druhé mid.

Offline michalcz

« Odpověď #4 kdy: 13 Leden, 2012, 10:39 »
Helo vím že na Mísečkách v létě navážejí, vyřezávájí, kácejí, frézují pařezy atd. Naštěstí nikdo ze sokola nemusí na brigádu. Stačí nám zaplatit nájem a máme k dispozici areál se všim všudy. Tvé hodnocení úrovně Míseček x Tří Studní je nesmyslné stejně tak jako kdybych to hodnotil já. Protože ani jeden z nás nebyl na druhém závodě.  ;)
A startovné jako závodník uvítám vždy co nejnižší. Z pohledu pořadatele je třeba aby startovné pokrylo část nákladů. To je jasné. Ale kde je ta hranice únosnosti? Nemyslím si že by tento "sport" provozovalo mnoho boháčů, tak proč ze sebe navzájem tahat tučné částky...?
At vám závod klapne a máte mnoho sněhu na přípravu kvalitní tratě.

Offline HelaL

• Global moderátor
    • MushGo
« Odpověď #5 kdy: 13 Leden, 2012, 11:08 »
Tvé hodnocení úrovně Míseček x Tří Studní je nesmyslné stejně tak jako kdybych to hodnotil já. Protože ani jeden z nás nebyl na druhém závodě.  ;)

Michale máš naprostou pravdu! Nemůžu hodnotit Mísečky, nebyla jsem tam - však proto píšu - pokud pořadatelé Míseček navážejí... srovnávat začal Dušan.

Pospa - Nemůžeš srovnávat Janovičky a Horník! Pokud děláš trať skútrem, je to úplně jiné, standard tratě pro midové smečky je úplně jinačí!
Navíc pořadatelské subjekty jsou na zcela jiném základě.
Bylo by super kdyby Metujáci pořádali závody každý týden... akorát to nikdo nedá.. finančně ani psychicky..

Tož prosím
- buďme vděční za každého pořadatele a nelikvidujme je
- dejme pořadateli zpětnou vazbu a snažme se v klidu a předem hledat cesty!

(třeba vznikne mimo pojmu -druhý start za polovic- i  pojem - Rodinné startovné se zvýhodněnou sazbou - jsem pro! akorát to napřed někdo musí pořadateli navrhnout a ten si to musí promyslet a odkývnout.

(Já se Jirky na rodinné startovné zeptám ... a jdu smolit seznam přihlášených...)
« Poslední změna: 13 Leden, 2012, 11:13 od HelaL »

pospa

• Host
« Odpověď #6 kdy: 13 Leden, 2012, 11:44 »
Heli dík za zeptání vono jde voto že mi když přijedem na závody tak závodíme tři a to občas i ve víc kategorijích a nejsme jediní kde z jedné rodiny startují aspon dva takže možná uvaha pro pořadatele na zavedení rodinného startovného.Jinak jsem samozřejmě  srovnával Off-snou závody ;)

Offline sulika

• STK
  • *
    • www.zerodc.cz
« Odpověď #7 kdy: 13 Leden, 2012, 12:04 »
Je to každý rok stejné.Pláč závodníků nad startovným.Dušane ,  je obrovský rozdíl udělat podzimní závod nebo sněhový.Startovné musí pokrýt obrovské náklady ,které se dřív kryly dotací svazu,sponzorsky apod.Dotace od svazu klesly,sponzoři nejsou a dlouho nebudou.Počítejte se mnou dva skůtry á 600 km tj.1200 km/10l na sto =120 l x 35= 4200 Kč + roční údržba 10000,-Kč(naposledy jsem platil za GO 32 000,-Kč).Pořadatelská služba jídlo á 60,Kč x 200 jídel=12 000,-Kč.Závodníci občerstvení 100 x 50 =5000,-Kč.Časomíra 15 000,-Kč.Telefony cca 3000,-Kč.Plakáty + výlep 10 000,-Kč odměna pořadatelské službě 20 000,-Kč.Hrubé náklady cca 80.000,-Kč.70 závodníků x 900,-Kč= 63 000,-Kč.Bomba ne :'(.A co dál kde je naše práce ,čas a pod).a hlavně kde jsou rizika že ti to neuplave jako nám loni.Kdyby se neodjelo aspoň první kolo tak jsem tam byl cca za 55 000 ze svého no nedělej to pro lidi.Kde jsou pořizovací náklady na stroje a zařízení?Možná řešení našel Michal když udělal závod v lyžařském areálu,ale v lokalitách mimo - nula od nuly pojde. :-[ Když počítám že pojedeš čtyři závody za sezonu 4 x 900,-Kč=3600,-Kč.Kolik to je z celkových nákladů na závodění? :-[ Dám - li startovné 500,-Kč 70 x 500,-Kč=35 000,-Kč zbývá sehnat 45 000,-Kč do nuly.Dotace svazu 15 000,-Kč,zbývá třicet  do nuly.Něco donesou diváci a když po úhradě všeho zbyde 10 000,- -15 000,- Kč na nepředvídané náklady případně na sezony kdy se závod z objektivních důvodů nemůže konat,ale přípravy proběhly.Řekl bych ,že o tom něco málo vím ,pořádám závody od roku 1995,tedy od doby,kdy mnozí z vás neměli ještě psa.Jo,a kde jsou poháry,diplomy,ceny atd.atd.
« Poslední změna: 13 Leden, 2012, 17:55 od sulika »

Offline michalcz

« Odpověď #8 kdy: 13 Leden, 2012, 12:41 »
Jirko nechci se tady trumfovat kdo má lepší/levnější závody. Určitě nemam tak boháte vzkušenosti jako ty, ale tvůj rozpočet je pro mě naprosto mimo realitu. Za těchto podmínek bych se na nějaké pořádání mohl pěkně vyprdnout. Ještě že náš oddíl skvěle funguje a nemusím své kamarády odměňovat cca 20tis jako ty.
Pro mě jako závodníka jsou kritéria na závod jasná, fungující časomíra, dopře připravená trať a adekvátní cena. Parádičky okolo jsou už jen bonus.

Offline sulika

• STK
  • *
    • www.zerodc.cz
« Odpověď #9 kdy: 13 Leden, 2012, 15:04 »
Jo Michale,před pár lety nás bylo taky hodně a fungovalo to jako teď v Sokole.Je asi na zváženou zda nehledat areály ,kde je všechno.My to děláme i aby přišli diváci a doufáme že na to ulovíme i něco navíc.Teď pár lidí co v klubu pomáhá to nespasí.Pro diváky musím postavit v zásadě stadion a po závodech ho rozebrat.Dva přejezdy silnice,abychom se vyhli chráněným místům,záchytná parkoviště pro diváky a jejich provoz hasiči,četníci,a pomocníci - nakrmit ,napojit a těm pomocníkům za tři dny práce 500,-(cca 40 lidí)a je to doma. :D

Offline Michal M.

« Odpověď #10 kdy: 13 Leden, 2012, 15:51 »
Smutně se tako diskuze čte. Můj názor je ten, že Dušan jako i další lidičky, kteří si zde veřejně postěžovali, to vůbec nemyslí špatně Helo. Jsou to pouze jejich emoční otevřené názory. Dalo by se napsat i "ze zoufalství". Tak jako já mám podobný názor jako oni, ale jsem tak trochu zdrženlivý k tomuto citlivému tématu. Naopak bych řekl, když se nad tím zamyslím, že tento závod na Třech Studní jim není lhostejný, protože je na slušné úrovní, chtějí se zůčastnit a jenom odvážně projevili svůj názor i když je to pořád dokola omývané téma -"výše startovné". Přirovnal bych to tak trochu k "odborářskému hnutí", což není nic špatného a není to nic co by mělo nějakým způsobem jakékoliv organizátory psychicky odrazovat. Helo vem si to z opačného pohledu, kdyby závody na Třech Studních nebyly atraktivní, tak je to každému fuk kolik je startovné, protože tam stejně nehodlají jet. Asi takhle bych na tyto nešťastné až agresivní dotazy odpověděl, kdybych byl organizátor:

"My organizátoři si velice Vážíme, že máte o tyto závody zájem, či dokonce máte zájem o účast na závodech na Třech Studní, ale po dlouhé úvaze a po podrobné finanční analýze, jsme společně usoudili, že za dané situace a za daných sponzorských a organizátorských možností, buď závod uspořádáme za minimální vypočítané startovné ve výši 900,- Kč, nebo závod zrušíme a budeme se snažit do příštích ročníků dále hledat nějakého štědrého sponzora či dárce, který by finančně tímto způsobem umožnil spřístupnit účast co nejvíce závodníkům.  Je nám velice líto a jsme si vědomi toho, že se v současné době těchto závodů se nemusí a nemůže zúčastnit každý kdo by chtěl. Prosím respektujte toto vysvětlení o výši startovném." :-[

Myslím si že takové diplomatické a upřímné vysvětlení by měl pochopit každý bez dalších dotazů o tom, zda jste nepřestřelili.
« Poslední změna: 13 Leden, 2012, 19:52 od HelaL »

Offline HelaL

• Global moderátor
    • MushGo
« Odpověď #11 kdy: 13 Leden, 2012, 16:24 »
"My organizátoři si velice Vážíme, že máte o tyto závody zájem, či dokonce máte zájem o účast na závodech na Třech Studní, ale po dlouhé úvaze a po podrobné finanční analýze, jsme společně usoudili, že za dané situace a za daných sponzorských a organizátorských možností, buď závod uspořádáme za minimální vypočítané startovné ve výši 900,- Kč, nebo závod zrušíme a budeme se snažit do příštích ročníků dále hledat nějakého štědrého sponzora či dárce, který by finančně tímto způsobem umožnil spřístupnit účast co nejvíce závodníkům.  Je nám velice líto a jsme si vědomi toho, že se v současné době těchto závodů se nemusí a nemůže zúčastnit každý kdo by chtěl. Prosím respektujte toto vysvětlení o výši startovném." :-[

100 bodů! perfektní vyjádření

pospa

• Host
« Odpověď #12 kdy: 13 Leden, 2012, 18:02 »
vono je i na zvážení jestli mít 50závodníku za 900,- nebo 100 za 500,- ;) My bohužel když jezdíme celá rodina tak to neutáhnem,jak jsem už psal letos stejně kvuli štěniskum určitě závodit nepřijedem ale chceme se přijed aspon mrknout tak doufám že bude na koho  ;D,A pokud bude taková víše startovného i nadále tak budu raději závodit jen Off-snou a v zimě budu jezdit doma pro radost ,nebo pojedu jen na jeden nebo dva závody.

Offline Tobi

« Odpověď #13 kdy: 14 Leden, 2012, 15:26 »
900,- za jeden start je SKUTECNE hodne. Bohuzel to kopiruje soucasny stav ekonomiky. Platit rolbu a jeji provoz bych taky FAAAKT nechtel. Startovne za takovou trat a zazemi, jako je na Horniku, dam rad. Jen stezi by se dal predstavit vetsi komfort (v CZ).
Presto je si treba uvedomit, kdo realne jezdi na CZ zavody. Kdyz se podivam na SKJ, tak jen lidi co si pamatuju, odvezou 23psu do Spanelska ci Francie na etapaky. A to je SETSAKRAMENTSKY HODNE! Zbytek by tedy i prijel, jenze ti uz to stovku v kapse zmoulaj. Pokud se tedy realne podivam na nadchazejici 2 zavodni vikendy ( startovne, nafta, pocet startu/etap), tak se i me vyplati se tremi psy jet pristi rok za hranice rep. ...o nejake prestizi republikoveho zavodu nic psat nebudu, zadna neni.
Cau Tobi

Martina

• Host
« Odpověď #14 kdy: 14 Leden, 2012, 15:33 »
No hodně nebo málo??? Ono když se podivas na jakykoliv zahranicni zavod, kde opravdu dostanes jen treba diplom nebo medaili a kolikrat tam s oharema zavodis i sam, tak vsude je startovny minimalne 35-40 euro. A kolikrat ta trat taky neni pro lyzare zadna slava. Takze treba na Horniku bych tu cenu akceptovala v pohode, protoze trat je super pripravena. Ale treba na Snezniku, kde se rolbou neupravuje, tak tam bych o te same cene uvazovala.
Martina