Prosím prepačte že na váš web sa píšu takéto hlúposti. toto je môj posledný koment a ľutujem, že som sem vôbec niečo napísal už v prvom rade.
Ja si z nikým nejdem na pretekoch nič rozdávať, mushing robím pre vlastné uspokojenie. na preteky v St. Ľubovni som sa prihlásil aby som mohol vidieť ľudí, ktorých som už roky nevidel, prebehnúť psov pred dlhou cestou do Švédska v prívese a v neposlednom rade želal si to aj môj sponzor lebo verí, že niektorých (nezaujatých) ľudí móžem inšpirovať a podieľať sa na rozvoji mushingu na Slovensku. pravdu povediac, po poslednom komente sa mi tam už ani ísť nechce.....
Plne si uvedomujem , že môj team nemôže konkurovať špičkovým šprintovým a midkovým teamom, lebo robím čo robím. Moje psy robia celu zimu týždňové a expedičné výlety s turistmi a som na ne hrdý že dokážu byť konkurencie schopný na LGO a kratších non-stopoch . Za tri týždňe bežíme 350km non-stop (pre matematikov cca 200 - 250km/deň) aby som sa znova niečo nové od mojích psov a ostatných skúsených musherov naučil. To je moja filozófia a ak sa niekomu nepáči, nech si kritizuje a súdi, ja už ale nemám čas ani chuť sa tým zaoberať.
Je mi ale ľúto, že sa práve na Slovensku stretávam s takou agresiou v názoroch! V Škandinávii mi fandia teami ktoré robia na vrcholovej úrovni či šprinty, midky alebo Longy......
Pripraviť psov na LGO je obrovské množstvo práce a odriekania a preto mám hlboký rešpekt pred ľuďmi ako Radek, Miki , Martin, že to dokážu v naších stredoeurópskych podmienkach. Že tam sú peňažné ceny, je len na dobro veci, lebo motyvujú musherov k ešte lepšej príprave a víkonom.
To ale neznamená, že si nevážim šprintérov. Poznám ich veľa osobne aj v Škandinávii a trávime spolu voľný čas.
Na záver odkaz všetkým musherom: Rešpektujme sa a učme sa jeden od druhého a vychutnávajme si spolu tento krásny a harmonicky šport a hoby.
Nakoniec nejde o medajle, peniaze ani vlastné ego ,ale o to čo sme s našími chlpáčmi a priateľmi mushermi spolu prežili , to je to na čo sa spomína.
Ešte raz prepáčte za plitvanie váším webom nezmislami. Miloš