Podle fotky na nějakém zahraničním webu jsem si udělal níže uvedené "zařízení". Vyšlo mě asi na 40,-Kč (spona, sucháč, pásek). Ten "bajonet" či jak to nazvat je vyroben z materiálu z něhož se vyrábějí septiky. Stačí zajít do nějaké firmy a požádat o odřezek a pak jen nařezat do požadovaného tvaru (přeji mnoho štěstí, docela jsem se spotil). Pozor, na septiky se používají dva materiály jeden obyč a druhý válcovaný a to je ten pravý, dá se ohnout víc jak do pravého úhlu a nepraskne. Nejdůležitější je uchycení kolem krku kola. Mám na tom odježděnou celou letošní sezonu a tréninky a max. spokojenost. Býval jsem zapřísáhlý "upevńovač" k pasu, ale čím dál častěji jezdím s tímto "zařízením" i když to moc krásy nenadělá. Rozdíl mezi upevnění pouze za krček a tímto je docela znát. To "moje" je dle mě pohodlnější, do zatáčky pohlcuje škubnutí, a hlavně nemusím tolik dávat pozor na lajnu. Zapřahám 1 ESP nebo ESP+RR, což je už docela síla a ještě mě to nezklamalo.I když pro klid duše uvažuji o pojistné šňůrce.-)))))