Tak koukám, že dnes bude kuchyně na Kristýně fungovat opravdu hodně dlouho, pro někoho to bude zřejmě už snídaně.. Včera jsem si v Záhoří vyhodil koleno a sice jsem to ve stoupání na Pěticestí rozchodil, ale nyní ležím doma na gauči a jediný pohyb, který udělám je k lednici a zpátky.
Trať a počasí včera bez chyby. Dobře to Pavlík naplánoval. Před závodem napadlo mraky sněhu a v úterý večer začalo docela slušně mrznout. Za oknem ve výčepu v noci – 18. Maso v autě na sekeru. 70 % procent tratě upraveno perfektně rolbou, jak Pavel sliboval , zbytek skútrem a vzhledem k těm hromadám sněhu asi dělali co se dalo, ale běžkařům jsem rozhodně nezáviděl. Určitě nelze zapomenout na památný výrok jistého midového borce, že přijel na závod a ne na expedici. Po startu hned nad sjezdovkou jsem zaboha nemohl dostat lídry z uválcované cesty do skútrovky. No, jsou mladí a běželi to poprvé. Doufám, že jim počasí vydrží až do soboty, biváček pod hvězdama určitě nebude mít chybu. Tak trochu mě mrzí, že neuvidím přehlídku s posledními výkřiky módy v oblékaní „ohařovitých psů“ (dle propozic) – sám jsem měl pár kousků připraveno.
Alešovi to opravdu frčí – má docela naježděno. Habas si stěžoval, že mu nejely skluznice - asi celou noc přemejšlel jak namazat. Venco máš pravdu, Paliza už se opravdu nehodlá zpotit, ale vzhledem k věku některých jeho psů (On je ještě mladík) jede na jistotu. Jindra Zelenka jezdí v předklonu a bez prášků se nenarovná a Venca Zetek má ortézu na koleno v povinné výbavě – okamžitě mi ji nabídnul. Tak věřím, že to všem klapne.