tak si myslím že tato diskuze ( i když grátis ), nenahradí odbornou lékařskou pomoc, nic takového jsem ani v příspěvku nepsala. Taky si myslím, že nejdříve vyrazím k vetovi a pak můžu zvažovat finanční náročnost možných zákroků.... nikdy s ním nesmlouvám, že bychom to udělali levněji.
Miloši, nějak jsme se nepochopili - diskuse nemůže nahradit odbornou pomoc. V akutních případech je nutné jít k vetovi hned, ale bavíme se asi o chronické záležitosti - pak diskuse může nasměrovat člověka, aby se díval na určité věci a následně třeba poskytl doktorovi lepší anamnézu, aby si promyslel možnosti a jejich důsledky dřív, než to na něj doktor vybafne.
Dále - nepsala jsem nic o smlouvání (kde takový způsob uvažování beres??), mluvila jsem o možnostech - ať už různě drahých léků (cena vždy nemusí odrážet užitnou hodnotu)
nebo o možnosti volby pracoviště vhodnějšího k řešení daného problému.
Dělat osteosyntézu ("šroub do zlomené kosti") někde na koleně ve vesnické ordinaci je nesmysl (byť by to stálo "jen" 7 tisíc), v tomhle případě je třeba jít na dobrou kliniku -v Brně ke Snášilovi (za dvacku celkem..)
Ale vím o případech, kdy městský doktor nabízel předražená řešení (-"tu bouli musíme operovat!") a přitom stačilo vhodně namazat za pár korun a operace nebyla nutná.
Myslím, že většina lidí pro svého psa potřebné peníze najde, i kdyby to byla pěkná díra do rozpočtu, ale nevidím důvod proč utrácet zbytečně, pokud pes dostane co je třeba.
Prostě jsem pro zdravý selský rozum a volný tok informací v diskusi.