Milá paní Aberlová,
Trošku zmírněte tempo! Napadání musherů na jejich serveru není moc košer. Víte já znám spousty chovatelů severských plemen osobně a docela se mě dotýká, když tu zveřejňujete nepodložené kraviny. Inzerent uvedl, že psa nedá jen tak někomu, z toho se domnívám, že toto vlákno neuzavřel právě proto, aby se tu sešly názory, které pomohou budoucímu majiteli v rozhodování. Pokud si někdo cení ať už čistokrevné štěně, vy s tím nic nenaděláte, buď ho chcete a nebo ne.
Když budu chtít dělat agility pořídím si borderku, když budu dělat obrany, tak půjdu do maliny, když budu chtít rychle jezdit, tak si pořídím ESP atd., když budu chtít gaučáka, tak se klidně mrknu do útulku (moje máti má třebas dva útulkáče a jsou super). Každý chce být dobrý v tom co dělá, smysl tréninku je jet na závody a to se týká opravdu všech sportů. Opravdu jste přesvědčena o tom, že kluci (a holky
) v závodní sezóně každý den ráno vstávají za tmy na trénink jen proto, aby prodali štěňata za desetitisíce? To je opravdu směšné.
Absolutně nechápu, proč zde, na musherském serveru, kde lidé čerpají informace, doslova napadáte čistokrevný chov? Ono nejde jen o vzhled, ale také o povahové vlastnosti. Víte co dokáže, když se do mamuta přimíchá třebas NO? Rád bych viděl, jak by byl s vaším názorem následně spokojen nový majitel psa.
Mushing je u nás hodně mladý sport, který se těší stále větší popularitě a zkušení musheři a závodníci tu sdílejí svoje poznatky a názory právě proto, aby budoucí nadšenci nedělali stejné chyby. Není tudíž divu, že váš názor moc lidí nesdílí.
Pokud vás rozčiluje, že musheři dávají k adopci nezávodící psy, tak je tu založeno vlákno, kam můžete napsat. Nebo založte nové, kde napište své špatné zkušenosti s musherama (bude tu aspoň veselo).
Stoky