Byla vytvořena základní závodní pravidla pro závody v seriálu Hill´s Cup 2011, tedy pro závod v Plzni (30.4.-1.5.), Horním Bezděkově (14.-15.5.) a Hradci Králové "Sirius Canicross Okolohradce" (10.-11.9.) Základem jsou pravidla ECF s drobnými úpravami pořadatele.
Potřebu jasných pravidel pro závody na suchu zcela chápu.
Je super, když vidíme, že se dvě velké mezinárodní organizace domluví, že sjednotí svoje pravidla a budou používat jedny (viz sjednocení pravidel ESDRA a IFSS pod jedna IFSS pravidla)
Naše Svazová pravidla - ta co jsou ve vývoji - se snaží maximálně kopírovat tato mezinárodní pravidla (ještě jsou tu čistokrevní a FISTC, ale snažíme se shodu).
Na druhé straně je škoda, když v této situaci vznikají další pravidla, která se liší. Osobně se mi nezdá příliš důležité, zda pes má čekat před čárou nebo za čárou, zda vodítko má být dlouhé max 2,5 m před kolem nebo 2,5 celkem.
Ale bylo by fajn, kdyby se aspoň na závodech v ČR povedlo pravidla sjednotit (minimálně proto, aby v tom závodníci neměli zmatek).
Ve výše zmíněných IFSS pravidlech jsou některé kousky inspirující, nekteré méně šťastné.
V červnu se chystá kongres ESDRA a můžeme předložit svoje návrhy na změny pravidel. (termín je už teď 8.4.)
Nás se mezinárodní pravidla prakticky dotýkají na všech významných českých závodech, protože tyto jsou zařazeny do ESDRA cupu.
Respektuji zkušenosti klubů a závodníků/organizátorů, kteří se zabývají speciálně individuálními disciplínami...
...Najde se tedy kontaktní člověk - tvůrce pravidel - ochotný pracovat na sjednocení? Já jsem ochotná tomu svů čas dát
Aspoň nějaký námět by se dal stihnout do toho 8.4. letos
Jdou ovlivnit ECF pravidla?
(přiznávám že jsem dřív viděla jen ECF pravidla ve francouzštině, to jsem vzdala
Namátkou co mi vadí na IFSS pravidlech - na koloběžce není povoleno vázání psa na opasek, někdy je na startu pes před čárou, někdy za.
Na "Hils" pravidlech je mi třeba zdá šílený systém penalizací..
Potřebujeme jako sůl pravidla pro chování na trati při stíhačcce...
Co vy na to?