Ja som práve tu vetu o know-how myslel ironicky,pretože tam v skutočnosti nič nieje konkrétne a Andres je rozumný, preto je tam napísane len toľko-koľko každému treba vedieť.
Ja osobne som toho názoru,že by si všetci musheri mali z toho zobrať príklad a mali by používať overený model prípravy/stále v cvale/,pretože ten najsilnejší argument je ten,že ho používa celý svet.A to je fakt.
RJP ako systém prípravy sa tu rozmohol ako plevel,ale domnievam sa,že len málokto pozná skutočné výhody tohoto systému a chápe aj nevýhody a riziká.Navyše sa zatial nijako relevantne nepreukázalo,že pri správnom použití je v šprinte /tým myslím aj mid/ účinnejší než klasický postup.
/Možno raz príde nejaký kamikaze čo bude mať kvalitné psy a bude schopný zabezpečiť aj potrebné podmienky a niečo spolu vymyslíme
/
Terajšia skúsenosť ,ktorú som napísal v úvode len poukázala,že tie psy nemajú problémy s rýchlosťami,pokiaľ na to fyzicky majú a zároveň vďaka tej príprave /a tu treba spomenúť,že ich pripravoval Jirka niekoľko mesiacov/ majú ešte niečo navyše.Tým som ani náhodou nechcel povedať,že ak ten tým uspeje bude to stáť na 2 psoch zo 14tich.To je samozrejme hlúposť.
S tým vekom je to ošemetná vec,ale mám pocit,že 6-7 rokov je strop v oboch prípadoch a záleží od mnohých faktorov.Trochu dlhšie vedia vydržať pleskáči v šprintových limitoch.
Ja osobne neodporúčam kopírovať RJP nijakému šprintérovi/aj mid/ a ten hlavný dôvod je úplne logický.Existuje tu overený spôsob,ktrorý používa celá svetová špička a riziko,že si musher dodrbe psy je pri klasickom systéme takmer 0.