Mých několik poznámek k reklamě na tomto fóru:
Toto fórum vzniklo jako nekomerční projekt nahrazující původní diskuzní část na serveru mushing.cz. Lidé co se o něj v současné době starají to dělají zcela zdarma. I samotné technické zázemí tohoto diskuzního fóra je poskytováno zcela zdarma.
To jest svazu z tohoto neplynou žádné náklady, no na druhou stranu toto negeneruje žádný zisk. Odměnou je za to fórum bez všudy přítomných reklam.
Proto byl pro toto fórum zvolen koncept který nepočítá s běžnou komerční reklamou na tomto fóru. Do jisté míry byly a jsou tolerovány odkazy na nějaké mushersky zajímavé a výjimečné produkty ať už ho sem vloží samotný musher-obchodník, nebo někdo jiný (ať z popudu mushera-obchodníka, nebo z vlastní vůle)
Ovšem nesmí to překročit neúnosnou mez!!! Tedy sem tam nějaká anotace formou příspěvku v inzerci, nebo v sekci vybavení by se dala tolerovat. Ale jakmile se z toho stane soustavná propagace, ať už vkládáním opakovaných příspěvků, nebo využitím pole pro podpis, pole pro avatar, názvu uživatele a podobně, bude se muset udělat restriktivní opatření.
Nehodlám vymýšlet nějaká složitá pravidla inzerce a pak se donekonečna dohadovat co kdo proč za co a vést nekonečné diskuze s expertama na kličkování mezi pravidly.
Pokud chce svaz začít vydělávat na komerční inzerci a chce pro toto použít i tohle fórum měl by změnit systém fóra na systém umožňující solidní správu reklamy a sehnat si administrátora který se o to vše bude starat a také řešit spory typu moje reklama se nezobrazuje, nebo nezobrazovala tak jak jsem si představoval a zaplatil.
Já osobně jsem proti reklamě na takovémto typu fóra. Časem to totiž většinou skončí tak, že uprostřed stránky se krčí text a po obvodu je hromada reklam nakonec na cokoli. Pak už budou reklamy třeba za každým druhým příspěvkem a z fóra se stanou stránky nebezpečné pro epileptiky...
Opakuji že nemluvím o stránkách mushing.cz jako takových, ale o tomto fóru.
Pokud by se rozhodlo že reklama na tomto fóru je nezbytná, bude nutné seriozně projednat další práci stávajícího týmu starajícího se o toto fórum, protože tento tým poskytuje svoje služby zcela zdarma právě proto že se jedná o neziskový projekt, respektive jako nezištnou pomoc všem lidem zajímajících se o tyto sporty.
Za sebe můžu říct, že pak už by to nebyla práce pro mě natolik zajímavá abych ji dělal zdarma nebo za odměnu, což by jistě některé velmi potěšilo
Doporučoval bych aby se další diskuze odvíjela ve smyslu jestli reklamu mít ve fóru nebo ne, jestli ji mít na stránkách mushing.cz nebo ne a jaká by měla být pravidla pro reklamu ať už z hlediska obsahu, zabrané plochy, a případných zvýhodnění pro členy atd...
V současné době co se týče fóra platí stále platí omezení komerční reklamy tak jak bylo proklamováno už odpočátku.
Tomáš Soural
správce fóra