Potřebu prosím poradit, co mám dělat. Dnes jsem u jednoho statku videla ovce navolno. Nemela jsem v planu jet okolo , ale asi tak 60 m od nich odbocit do lesa. V tom statku jsou i dva voresi, co na nas vzdy utoci, bezi od domu az k rozcesti k nam, ale psi si jich nevsimaji a vořeši po chvili dají pokoj.
Jenze dnes tam byly taky dve ovce a neverila jsem svym ocim, když ty ovce bežely k nám taky. Uřvala jsem to, volala jsem jedem, jedem, a psi sli do cvalu a ovce nas nedohonily. To misto nejde objet. když jsem jela zpatky, pomohl mi nahodne projizdejici rybar a ovce odehnal.
Co se stane, když ty ovce k nam zitra zas prijdou a nepovede se mi se psy ujet? Psi je zakousnou, to je mi jasny. Bude mit majitel ovci pravo chtit po me nahradu skody? Nekde jsem slysela, že pokud vim že je moje vec ( ze zakona je pse vec
, ) muze byt nebezpecna, musim si ji zabezpecit tak aby nebyla voditko, ( mam, psi jsou zaprazeni, nahubky, nemam a nehodlam je ani mit). Ovce jsou taky vec, ale de facto nebezpecne nejsou.
Když bych požadala majitele ovci, aby si ovce zaviral a on by nereagoval, nasledne by doslo ke kontaku ovce- psi, tak to že jsem vedela, že to ovce neprezijou mi jeste pritize, je to tak?