Nádherné závody, bláto zase nezklamalo. Už se těším na další ročník!
A ještě bych za sebe řekla...není lepšího závodu na focení! Kde jinde získá člověk tak nádherné momentky
Za sebe bych řekl asi tak,...pořád existují lidi, kteří si říkají "ochránci". Fotky hezké, momentky úžasné, ale na veřejnost bych je moc netlačil. My kolem toho víme o co jde,že to tak vždy není pravda, ale mám s tím špatné zkušenosti a názory "normálních" lidí.
Ti u psů vidí děs, stres, utrpení a já nevím co ještě. Můj názor je, že i ta fotka na plakátu není vhodná, i když to je nádherná momentka. Pořád lepší méně diváků, nežli více prudilů a odsuzovačů. Myslím si, že je třeba si ve vlastním zájmu a zájmu mushingu uvědomit, že by se obecně neměli na veřejnosti propagovat obrázky, kde zvířata a psi, by za normálních okolností (tedy nezapřažení) tento úkon (třeba bahenní koupel, tahání psa za vodítko do vody, při triatlonu) neprováděli sami od sebe. Existuje plno jiných fotek na plakáty, kde "normální" člověk na ulici na plakátu uvidí obrázek, kde je vidět že psy běh a tahání baví, mají z toho radost, nebo minimálně to sami tolerují. Tedy spíš ve smyslu, že to děláme my pro psy, než psi pro nás.
To je můj názor na zamyšlení.