Kamarádi, sešlo se tu víc dotazů zkusím postupně odpovídat
Vůbec nechápu teda co se řeší, vždy doposud platilo,že se bral první pes v cíli... !
Vendula pěkně popsala situaci - kdyby se měřilo podle psa, byla první ona, kdyby podle člověka, byla první Kamila.
Naše pravidla o cíli říkají:
2.7. Cíl
a) Čas spřežení v cíli se zaznamenává v okamžiku, kdy první pes spřežení překoná cílovou čáru. Další metody měření času jsou povoleny, pokud jsou o nich všichni závodníci oficiálně informováni před startem prvního kola.
b) Jestliže cílovou čáru překročí spřežení bez jezdce, zaznamenává se čas, kdy cílovou čáru překročí jezdec.
IFSS race rules o bikejoringu:
75.3.7 Finish rules: See Race Rules, Chapter One, II.18.
..
18. Finish
18.1 A team shall have finished the heat when the first dog on the team crosses the finish line.
Other timing methods are allowed, but only if all drivers are officially informed on the
applicable method before the first start of the race.
Tedy jak tu již zaznělo - čí pes, je v cíli první, ten vyhrál.
Takto se situace jevila mně - když jsem byla požádána o názor.
Jenze já na tomto závodě neměla rozhodovací pravomoci. Ty má hlavně ředitel závodu, v tomto případě Martin Levíček.
Martin na konci prvního kola zjistil, že časomíra měřila podle člověka. A z pravomoci ředitele závodu rozhodl, že se takto bude měřit i druhý den a upozornil na to závodníky.
A toto je jádro pudla. Konflikt mezi pravidly a slovem ředitele. Podle pravidel měla být první Vendula, podle rozhodnutí ředitele závodu Kamila.
Ve stresu, který provází časový tlak na vyhlášení výsledků, jsme se přiklonili k pravidlům a vyhlásili první Vendulu. Okamžitě jsme dali podnět STK k řešení. Rozhodnutí viz článek.