Chlapi ...ešte sa také môže stať,že tento nápad ako ten váš nonstop bude do budúcnosti úplne super a budú sa ho účastniť aj "Odyseáci",ktorý budú potom cestovať do Norska na nonstop.Samozrejme otázkou bude termín a podobne.
/Tiež je to súkromna akcia v "rodinnom kruhu",takže o to nemusí ani organizátor stáť,že?/
Tu skúsenosť s femundom čo mal Radek,to bola drahá škola,ale aspon to videl a zažil aj tie najdebilnejšie podmienky /čo sa týka trati/ aké tam môžu byť. Keď mi Radek rozprával čo bolo a ako tak všetko hralo proti nemu. Radek marodoval, psy stáli,potom v Norsku boli mrazy ako blázen, takže sa behať nedalo a musel len opatrne a ta zasypaná trať ho zarezala.Ale všetko ukazuje na to ,že s tým treba jednoznačne počítať a oveľa viac ako s tým,že bude trail normálny.
Tak som premýšľal ako nadviazat Odyseácky tréning na nonstop.Jedna cesta bola jasná,ale tá sa mi nepáčila koli tomu,že sa psychika psov ovplyňovala cez fyzičku. A to sa mi nepáčilo aj preto,že by to dlho trvalo ,aby to malo efekt a nechcel som aby sa psy rozbíjali.A tak som to vymyslel opačne.Zmeniť psychiku bez postupného fyzického preťažovania. A tým sa skráti čas.
A chalanom sa to pozdáva.Samozrejme bude treba na to tiež povyberať psy a je jasné,že niektoré psy ktoré budú v pohode lietať na Odysei na to vhodné nebudú.Ale z tých 18-20 psov v tréningu sa určite bude dať vyraziť 8 takých ktorý to budú dávať úplne nádherne.
Predsalen je škoda psov perfektne pripraviť a po odysei "padla",ked si myslím,že sa to dá spraviť tak,že 400km či 500km nonstopy môžu byť v budúcnosti v podaní chalanov riadny rachot aj v Norsku.Ja som o tom dokonca presvedčený.
Takže Odysea ...tam čechoslováci... "rozbiť bank"... kanada?, a hejsa Norsko.