Pro Helu:
Cílem mého příspěvku bylo poukázat na "exotiku" ve vícero ohledech a dát do souvislostí pár na první pohled nesouvisejících věcí, probíraných v poslední době. T.z. asi bych se to snažil pochopit jako pohled někoho (více-méně) nedotčeného zvenčí - který ale na druhou stranu nezná "historické souvislosti", jež jsou patřičně (či nepatřičně?) důležité. To, že někdo dělá něco 20, 30, 40, ... let, má spíše tendenci ke kostnatění než k pružnosti... (vím, o čem mluvím...).
Pár konkrétních odpovědí:
Nejsem fotbalový fanda, ale týmů v extralize bude víc než 1-2...?
Extraliga je tu proto, že se naplní - jinak by stačila první liga... druhá liga ... třetí liga... přebory...
Nebylo-li by dost týmu k naplnění, nebylo by tolika lig...
Viz např. midová pulka - dva lidi. Co s nima? Jak je vyhodnotit..?
Zkus se zeptat pulkařů, co je na jejich disciplíně se*e - já už to třeba od Šarkyho nějakou chvíli vím...
Pulka má podle mě potenciál být přechodovou disciplínou mezi běžkama a sáněma - je tu ale pár "ale"...
Pomůžeš mi s projektem Hobbíků? 
Napiš soukromě nebo do mejlu co za pomoc potřebuješ - principiálně se nebráním.
Kritizovat umí každý, ukaž co vymyslíš ty? 
Ne-e - nehodlám nic vymýšlet - je to "váš" sport, mě nejde o závodění, ale o trávení volného času, k tomu žebříčky nepotřebuju. To, co nazýváš kritikou, je jen zpětná vazba - buď ber nebo nech ležet, mně je to putna...
... chci mít šanci aspoň teoretickou, i když nás bude v kategorii málo! 
Opět bingo! To je právě ono - je tolik kategorí, že je není možné rozumě naplnit závodníky a tak se vymýšlejí drbačky levou rukou za pravým uchem, aby se to nějak ustálo. Ale jádro pudla je někde jinde - viz. Lucčina poznámka o 30 závodnících v 18 kategoríích. Kategorie dle plemen by v lidských sportech znamenaly, že černoši by se vyhlašovali odděleně od bělochů a asiatů. Míšenci a mulati by byli také bokem. Zkus to navrhnout třeba na Pražském maratonu - můžem uzavírat sázky, kolik trestních oznámení na Tebe bude podáno

- žebříček je podřízen tomu, co dokáže spočítat web, hlavně nechtějte něco měnit
Než začnete revoluci, spočítejte si, kdo ji zaplatí! (a kdo ji bude řídit
)
To nemyslíš vážně, že ne? Podřizovat tvorbu žebříčku SW, který nejde upravit? Chápu, že je to o financích, času a práci - ale pokud chci udělovat titul MR apod. - tak by to chtělo nějakou štábní kulturu - nebo radši nic... A řešení nemusí být nutně o skvělém a drahém SW...
Doufám že dojedeš na vyhlášení
Nějak nerozumím proč bych měl...?
Jinak další konkrétní věci prosím do SZ nebo mejlu - ať to tu nehltíme...
Na obecné už asi nemám co říct - tedy howgh.