Asi by to bylo spis na rozhovor. Rodokmeny maji - ale WSA, ne FCI, nebo se pletu? Moc toho zatim o tehle organizaci nevim, jen ze musite mit sve vlastni zavody - a tam se schazi ta vase spicka. Muzes napsat vice, urcite to bude zajimat i ostatni. Husky je tazny pes a byl tisice let vyuzivan na stredni a dlouhe vzdalenosti s nejakou stabilni prumernou rychlosti. Nyni pominula doba jeho opravdu pracovniho vyuziti, a tak jedinym zpusobem realizace a tak i zachovani plemene jako pracovniho jsou zavody. Bohuzel tak je zaroven kladen tlak na co nejvyssi rychlosti a tomu se prizpusobuje vzhled plemene. Jak psal Jiri Trnka v nedavno odkazovanem clanku, zastavi to kulate razitko

, ktere urci, kdy pes jeste odpovida standartu a kdy uz ne. Vy jste se dali cestou, ktera jde v souladu s "filozofii" dnesni doby - zboura se krasny stary dum s historii, aby se mohl postavit novy, funkcni, obludny. A kdyz vas zastavi razitko, najdete cestu okolo. Proste pokrok. Je vec kazdeho, jakou cestou se da.
Nezastavam se vystavaku, kazdemu se libi neco jineho, pro me by byl ideal ten stred a mozna jsi na vystave dlouho nebyl, ale skutecne tezke vystavni typy zas tak casto na vystavach nevedou, i kdyz rozhodci od rozhodciho. Zastavam myslenku, ze kdyz je pes sibirsky husky, mel by se hybat, i kdyz je vystavak. Ve sprezeni mam vystavacku, ktera mi v nem udela vic prace nez sportacka, co nenapne ani snuru, navic ma na to hlavu, a tak mi leadruje. Z jeji prace mam vetsi radost, nez z toho, co se tam jen tak binca. No a na zavodech jsme pravidelne posledni

.
Nechcete radsi prejit na alaskany? K.K.