Na FISTC to fungovalo tak...
Můžeme zkusit navrhnout...
Např.Tarvisio 2006 ME v sobotu se ztratily někam časy,našli je nad ránem.
Jo, to jsem viděla - druhý den, kdy už týmy byly jakž takž v pořadí, setřídili v excelu jen sloupeček s časama a jména zůstaly stát

... noční můra excelu

tehdy jsme to dokazovali i podle časů z foťáku
Teď v Kubalonce Švédku pustily v Gundersenu o minutu dřív.Reklamace u francouzské rozhodčí jinak velmi nekompromisní proběhla krčením ramen.
Rozhodčí vůbec nepochopila, co na ni neanglicky mluvící Ilona chce. Mysleli že něco ohledně naší Barči, jen prý že štěžovatelka byla "little angry".. Rozhodčí zaměnila minuty za vteřiny. Až když jsem jí to donesla na startovce, pochopila problém. Že prý to opraví, když to od nás dostane písemně aby to bylo ofic. My jsme jí ale písemně nic nedodali, na výsledku by to nic nezměnilo.
Jiný případ byl Peter Marcín - viděl závodnici, jak si pěšky při stíhání uprchlého spřežení zkrátila trať. Nenahlásil to při dojezdu. Smůla. Pak je zbytečné si stěžovat. Ústní hlášení musí být být při dojezdu.
Pravidla pro pulku se upravovala"za pochodu",kupodivu ve prospěch skandinávců
Připravená váha prý vážila jen do 100 kg. Což byl průšvih. Rozhodčí neměl v kapse svoji váhu

. Když zkoušeli upevnit na váhu kennelku, prý se kývala a nedávala korektní výsledek. Proto se prý vrátili ke starému pravidlu pro zátěž (které zvýhodňuje velké psy)
Já je nechci nějak moc bránit, pořád jsem někde něco musela řešit, ale je hrozně jednoduché pár větami tu obrovskou snahu pořadatelů a rozhodčích odsoudit. Každá situace měla rub i líc. Někde pochybil pořadatel, nebo závodník, rozhodčí se musel rozhodnout a nést odpovědnost.
Doufám že se někdy dočkáme ME na Sněžníku nebo na Horníku, však jim to ukážeme bez jediné chybičky, že jo?