Nevie niekto výsledovku?...ako tam bolo?....Tomaš napis niečo
Moje postřehy..
Závod výborně zorganizován, prostě polští organizátoří to umí.
V kat. MB nás asi všechny překvapil "černý kůň" - Burzyński Grzegorz (PL) - který jel na výbornou. Klobouk dolů.
Já jsem měl zmatky v noční etapě, kdy mi při startu zhasla čelovka, vyjel jsem po tmě, naštěstí za mnou po minutě startoval Michal M., za kterého jsem se chytnul a postupně jsem zkoumal, proč nefunguje. Nakonec se podařila opravit (zlomený kabel) a s mírnou ztrátou jsem dojel za Michalem. Hodně alchymie udělá pravidlo možnosti střídat na jednotlivé etapy jiné psy (v kat. MB jsme měli 8psů na soupisce) - pečlivým zvážením jsme dobře nasadili jednotlivé typy psů do jednotlivých etap, což se nám vyplatilo. Až jsem litoval, že není více etap, protože s každým dalším km jsme měli lepší formu.
Trať byla, jak psal Pavel P.- celkem těžká, hodně pomohl silový základ tréninku. Závěrečný sjezd do cíle (2.kola) byl záludný, svádělo to k rychlé jízdě, ovšem pak docházely síly do druhého kola. Toto myslím hodně závodníků podcenilo a pak se to odrazilo na jejich výkonu. Viz. několik poláků, kteří byli velice rychlí prvních 15km a pak se propadali o spoustu minut dolů.
Startovalo se od nejpomalejších - takže se každý den hodně předjíždělo (více jak 30x), v poslední etapě mě předjeli jen 3 jezdci
a musím konstatovat, že práce týmu obou Pavlů (Pf + Zv) byla úžasná.
Závod bych urcitě doporučil všem, kteří chtějí dobře potrénovat na kvalitních tratích, i sprintovým A,B týmům, kteří mohli jet 15km kolo.
Cesta domů nám trošku kazila dojem z celé akce, cesta nám trvála bezmála 7hodin, a další 2hodiny než jsme doma zaparkovali. (odjížděli jsme a bylo u nás 25cm, pak dalších 20 cm napadlo)
Dávám palec nahoru.