Takže Palíza mě o chvíli předběhl, ale toliko můj další názor.
Helo, od našeho rozhovoru a po té následujících tvých vyjádření, si připadám jako ten nejhorší "vyvrhel" mezi pořadateli závodů, který se mocí mermo snaží zgajlovat Ledovku. Nehodlám tady poněkolikáté uvádět, že tomu tak není a že, jak píše Roman, došlo alespoň k nějaké dohodě do budoucna.
Pouze znovu opakuju, že pokud chceme uspořádat alespoň něco, co by se podobalo tomu, co proběhlo před rokem, nemůžeme si moc vybírat termín a musíme vycházet z podmínek, které zrovna nastanou.
Pokud to bude v budoucnosti dělat problémy řádům, nebo STK, je tu velmi jednoducé řešení. Nonstop může v budoucnosti, nebo i letos, pokračovat pod stejnémým statutem jako před rokem, tedy jako soukromá akce, bez zastřešení svazem a tedy pro pár pozvaných kamarádů, nebo těch, kteří se budou chtít zúčastnit. Od svazu jsem, možná i mou vinou, neviděl ani korunu za pořádání závodů už několik let, takže na tom to opravdu nestojí a nepadá.
Určitě si neděláme ambice, už jenom vzhledem k myslivcům a životnímu prostředí, stát se "světovým" nebo "evropským" závodem, takže mě opravdu nebude trápit, jestli tu bude jezdit "špička", nebo pár nadšenců s haskounama, nebo malamutama. Nakonec jsme, alespoň doufám, všichni svéprávní, takže je to jen rozhodnutí každého jenotlivce, kterého závodu se v případě kolize termínů zúčastní.
Možná se tímto mým názorem trochu osvětlí náš přístup k pořádání nonstopu a snad i k tomu, že opravdu nechceme nikomu konkurovat. To, že jsme vymysleli a vyzkoušeli, něco pár lidí nadchlo a chtějí si to vyzkoušet snad není naše vina.
Mirek